Gelezen: Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

De boeken van David Almond zijn meestal dreigend en duister. Daar is Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown een uitzondering op. Het is een warm boek, vol grapjes en troost.

Almond schrijft al lang boeken, en daar zijn er behoorlijk wat van bekroond. In 2010 ontving hij de Hans Christian Andersenprijs voor zijn hele oeuvre.

boek wonderlijke verhaal angelino brown almond

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown gaat over Bert, die al zijn hele leven buschauffeur is, en daar schoon genoeg van heeft. Hij heeft een grondige hekel gekregen aan bushaltes, passagiers en vooral…aargh….kinderen! Zijn vrouw, Betty, werkt als kok op een school, en is het tegenovergestelde van de mopperige brommende Bert: zij is de liefde en zorgzaamheid zelve, verwent iedereen met haar heerlijke eten en ziet in niemand iets slechts.

Op een dag vliegt er zomaar een engeltje in de borstzak van Bert. En dat verandert zijn leven. Betty en hij besluiten voor het engeltje te zorgen. Het mag met Bert mee met de bus, en dat maakt een ander mens van hem: opeens heeft hij een goed humeur en weer plezier in zijn werk. Betty zorgt met liefde voor Angelino, zoals het engeltje heet, ze kookt en maakt kleertjes voor hem. Het verzacht misschien wel het gemis van het zoontje van Bert en Betty, dat is overleden.

boek wonderlijke verhaal angelino brown almond

Angelino gaat, net als andere kinderen, naar school, waar hij zich al snel thuis voelt, al is hij heel anders dan de andere kinderen. Maar niet iedereen accepteert zo’n afwijkend kind op school, het schoolhoofd bijvoorbeeld.

Daarnaast is Angelino in het vizier gekomen van twee boeven, die geld denken te verdienen met een engeltje. En hem daarom proberen te vangen….

Een spannend verhaal volgt, met een wensvervullend einde. Dat kan ook niet anders met engeltjes 😉

Dit is een warm boek, over liefde die alles overwint. Maar het is niet zoetsappig, want het is ook grappig en deelt hier een daar een steek uit naar de maatschappij en naar het schoolsysteem. Wie niet past valt buiten de boot. Terwijl er in iedereen iets goeds zit, vertrouw maar op Betty!

ØØØOO

Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown – David Almond

Illustraties: Alex T.Smith

Vertaling: Annelies Jorna

Querido – 2018

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder