Gelezen: I love Liv 4 Bekentenissen van een professionele puber

Omdat ik op mijn werk bezig ben met de Jonge Jury, wil ik graag zoveel mogelijk boeken van de tiplijst lezen. Een aantal daarvan heb ik al gelezen: Kroonsz, Onder de ketchupwolken, Eleanor en Park, Hap!, Oliver, Overspoeld, Vlam.

Nu de rest nog! Ik begon met I love Liv 4: Bekentenissen van een professionele puber. Wat vond ik ervan? Ik vond het vooral erg lijken op de Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen. Een meisje met gescheiden ouders, en een klein babystiefbroertje. Er komen veel problemen/issues in voor: een homoseksuele  vader, ouders die gaan scheiden, een moeder met kanker, je te dik voelen, geldgebrek hebben,  een meisje dat voor een onbekende volwassene haar kleren uittrekt via internet, verliefd zijn, dronken worden…. En gelukkig vergezeld van tips, hoe je dit allemaal kan aanpakken.

liv 4

Al lijkt de Liv-serie op een andere serie boeken, toch is het leuk geschreven. Het verhaal gaat over Liv van dertien, en wat ze meemaakt op school en thuis. Ze zit op toneel, is verliefd op twee jongens, is onzeker over haar uiterlijk. Ze mag van haar moeder met haar vader en diens vriend op vakantie naar Spanje. Ik kwam er helemaal van in de vakantiestemming, zon, zee en strand en vrijheid!

Maar… in het verhaal zit een aspect waar ik allergisch voor ben. Waar ik me aan erger! En dat is dit: Ozan gaat ook mee op vakantie: ”Hij weet toch dat ik een hekel aan Ozan heb? Tjonge, ik zou nog liever met Jenn op vakantie gaan dan met Ozan.” En je voelt dus al op je klompen aan wat daar  gaat gebeuren tussen Liv en Ozan. En dat gebeurt ook! Ik kan niet verklaren waar mijn weerzin tegen dit soort plotwendingen vandaan komt, maar het neemt een stukje van mijn leesplezier weg. Het is zo jammer dat zo’n voorspelbare weg wordt gevolgd. Je denkt: misschien gebeurt het toch niet, maar gaandeweg het verhaal is het onontkoombaar. En dat vind ik  jammer!

Beoordeling: ØØØOO

I love Liv 4: Bekentenissen van een professionele puber – Marlies Slegers

Uitgeverij Moon – 2014

in de bibliotheek een B-boek, categorie Liefde

Dit is boek 37/53 van #boekperweek

 

 

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder