Gelezen: Ik geef je de zon

Hoe kan dat? Over dit boek las ik lovende recensies. De negens en vijf sterren buitelden over elkaar. Het verhaal sprak me aan, dus ik verheugde mij op dit boek. Maar het viel een beetje tegen.

Zou het komen omdat ik het las na het overdonderende Wij leugenaars? Dat vond ik zo prachtig, daar kon even niets tegenop.

ik geef je de zon - jandy nelson

Op hun dertiende is de tweeling Noah en Jude onafscheidelijk. Maar op hun zestiende zijn ze uit elkaar gedreven. Terwijl Noah op zijn dertiende niets liever wilde dan naar de kunstacademie, raakt hij op zijn zestiende geen kwast meer aan. Jude zit wel op de kunstacademie maar haar beelden mislukken steeds. Noah en Jude praten nauwelijks meer met elkaar.

Wat is er gebeurd? Het verhaal wordt door Noah op zijn dertiende verteld, en door Jude op haar zestiende.

Er gebeurt erg veel in het verhaal: Jude heeft veel te vroeg een vreselijke eerste keer, de moeder van Jude en Noah overlijdt in een verkeersongeluk, terwijl ze op dat moment van hun vader wilde scheiden, Noah worstelt met zijn homoseksualiteit. Het hele gezin is ontwricht door de dood van de moeder, en het is een lange weg om weer bij elkaar te komen.

Waar ik Wij leugenaars te kort vond, vond ik Ik geef je de zon aan de lange kant. Ik vind dikke boeken heerlijk, maar op het laatst zat de vaart er niet meer in. Het is een mooi verhaal, prachtig geschreven over de liefde van Noah voor zijn eerste vriendje. Ook mooi beschreven is hoe Jude worstelt met de verschijningen en acties van de overleden moeder en oma, en hoe ze grip probeert te krijgen op het leven door alle bijgelovige tips van haar oma te gebruiken.

Hieronder kun je de booktrailer bekijken.

Beoordeling: ØØØØO

Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Blossom Books – 2015

Dit is boek 29/53 van #boekperweek

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder