Gelezen: Keverjongen en Het bijzondere Beestjes Boek

Lieve help, wat kunnen boeken toch veel teweeg brengen. Zo lag ik net, tijdens wat was bedoeld als een ontspannende yoga-les, angstvallig naar een donkere vliegend-hert-vormige plek op het plafond te kijken. Het zal toch niet? Het zat vlak bij een ventilatie-rooster, dus er kon best iets naar binnen gekropen zijn…

Ik heb Keverjongen van M.G. Leonard gelezen. En het kostte me moeite. Niet zozeer omdat het een slecht boek was, integendeel, maar het kriebelde en knisperde en klikte en krioelde….van de insecten. En ik hou niet van insecten, ik ben zo’n stereotype vrouw die heel hard gaat roepen bij het zien van spinnen, orenkruipers of andere kriebelige beesten in huis. In de tuin kan ik het nog net aan, en ben ik zelfs bevriend met lieveheersbeestjes die de luizen opeten. Pissebedden vind ik prima zolang ze onder steen of bloempot blijven zitten.

Via Twitter werd ik van verschillende kanten bemoedigend toegesproken dat het uitlezen echt de moeite waard was. Dat deed ik. En dus lag ik tijdens yoga naar die zwarte plek te kijken… (dat bleek later een gat te zijn, niks insect)

De vader van Darkus is verdwenen, waarschijnlijk ontvoerd. Samen met zijn oom gaat hij op zoek. De ontvoering heeft waarschijnlijk met het vroegere werk van zijn vader te maken, waarbij hij zich bezighield met insecten.  Tijdens hun zoektocht krijgen Darkus en zijn oom hulp, van twee vrienden van Darkus en… van heel veel insecten. Maar er zijn ook kwaadaardige insecten, die in de macht zijn van een heel gevaarlijke vrouw…

Het is een fijn avontuurlijk boek, spannend en je krijgt er zo’n lekker saamhorigheidsgevoel van. Keverjongen is het eerste deel uit een serie, gelukkig maar, want het verhaal is nog niet helemaal afgelopen.

Het is erg beeldend geschreven, ik kan me goed voorstellen dat dit boek verfilmd gaat worden. Maar ja…die insecten he….

Keverjongen – M.G. Leonard

Beoordeling: ØØØØO

Vertaald door Esther Ottens 

Querido – 2016

In de bibliotheek een B-boek (voor 9-12 jaar)

 

Tja, en als je dan toch tussen de kriebelbeestjes zit, dan bijt je even door. Ik las ook Het bijzondere beestjes boek van Yuval Zommer.

Het is niet een origineel boek, er zijn al veel informatieve boeken over dit onderwerp. Maar het is wel een prettig boek. Erg mooie tekeningen en prettig papier. Kleine informatieve stukjes, met op elke pagina een zoekopdracht. En verder erg veel te zien, allemaal…. insecten!

Dus zo kan het dat je toch twee mooie boeken leest over iets waar je eigenlijk de kriebels van krijgt….

bijzondere beestjes boek

Het bijzondere beestjes boek – Yuval Zommer

Beoordeling: ØØØØO

Vertaald door Jesse Goossens 

Lemniscaat – 2016

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder