Prentenboek: Knekelstad

Het is nog kinderboekenweek, en we griezelen lekker door, dus ik las een van de kerntitels (een aantal boeken dat centraal staat tijdens de kinderboekenweek, in verband met het thema).

prentenboek knekelstad

Knekelstad van Joëlle Jolivet & Jean-Luc Fromental is een prentenboek, maar niet een prentenboek voor jonge kinderen. De uitgeverij geeft als leeftijdsaanduiding 6 tot 12 jaar, behoorlijk breed. Het verhaal speelt zich dus af in Knekelstad, de stad waar skeletten wonen. En als je denkt dat skeletten nergens bang voor hoeven te zijn heb je het mis, er is namelijk iets aan de hand in deze stad. Pas op voor de rode flits die ervandoor gaat met een van je botten! Niemand weet wat daarachter zit, en daarom wordt Sherbot Holmes ingeschakeld. Hij volgt het spoor van de verdwenen botten. De beschrijvingen van de slachtoffers van de bottenroof worden steeds gruwelijker, welk monster zit hierachter? Dat is in elk geval een monster dat van botjes houdt…

De tekeningen zijn prachtig, de skeletten een beetje eng maar ook grappig, en er zit een stofomslag om het boek waar aan de binnenkant een… skelet staat, een mooie poster voor in de klas bijvoorbeeld. De pagina’s zijn donkerblauw en zwart, de skeletten wit en het botten stelend monster rood.

stofomslag prentenboek knekelstad

Het grappige is dat niet de skeletten hier eng zijn, maar het onzichtbare monster dat de skeletten aanvalt. Juist dat wat je niet kan zien is eng! En iedereen heeft ook een andere invulling van het monster, waardoor het moeilijk is om hem op te sporen.

prentenboek knekelstad

Af en toe had ik een beetje moeite met de woordgrapjes (Sherbot Holmes, cafe Arie Ribbens, Circus Knie, knook-out), die ik een beetje flauw vond. Bovendien zullen ze eerder volwassenen dan kinderen aanspreken.

Verder is het een mooi, groot prentenboek, en de ontmaskering van het botten stelend ”monster” is grappig.

prentenboek knekelstad

 

Hier zie je de booktrailer (in het Frans)

Beoordeling: ØØØOO

Knekelstad – Joëlle Jolivet & Jean-Luc Fromental

Vertaling door Barbara van Kooten

De Harmonie – 2016

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7-9 jaar)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

 

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder