Gelezen: Kom niet dichterbij

 

boekielezen 288

Omdat ik het vorige boek van Erna Sassen Dit is geen dagboek zo mooi vond, wilde ik het nieuwe boek ook graag lezen: Kom niet dichterbij. Dit is een young adult roman.

Het gaat over Reva die een eetstoornis heeft, en dit wordt verteld vanuit haar zus Marjolijn. Reva zit op de theaterschool, en heeft het moeilijk met het leven. Hoewel ze zeer talentvol is, valt alles haar zwaar, en blijkt ze al zes jaar elke dag over te geven.

Haar problemen worden deels veroorzaakt door haar karakter, maar ook door het gezin waar ze uit komt: vader heeft ook grote moeite met het leven en kan geen liefde geven aan zijn kinderen. Beide zussen worstelen hiermee, waarbij Marjolijn zich vooral op de problemen van Reva richt zodat ze niet aan haar eigen pijn hoeft te denken.

Het is zo mooi geschreven. Het is een zwaar onderwerp, maar zo wordt het niet beschreven. Er zit veel humor in. Toch ziet het er niet goed uit voor Reva, ze wordt zelfs een keer vrijwillig opgenomen. Eigenlijk vreesde ik dat het boek heel slecht zou aflopen, maar het loopt positiever af dan ik dacht. Hoewel je natuurlijk niet weet hoe het verder zal gaan. Gaat Reva het redden? Dat hoop ik wel!

Beoordeling: ØØØØØ (5 uit 5)

Dit is boek 2/53 van #boekperweek

, , , , , ,

2 reacties op Gelezen: Kom niet dichterbij

  1. Conny 28 april 2015 om 14:16 #

    Ik vond dit ook een heel mooi boek ! Ook het gedicht aan het einde gaf zo goed de emoties van de zus van Reva weer. Echt een aanrader !
    Je recensie vind ik heel treffend en goed geschreven !

  2. Deborah 28 april 2015 om 14:21 #

    Dankje! 🙂

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder