Gelezen: Over de liefde enzo; wat ik mijn broer aandeed

Je hebt van die boeken waar je even je adem van inhoudt. Gelukkig was dit boek niet te dik anders was ik adem te kort gekomen. Over de liefde enzo van Karen Dierickx gaat over het gezin van Dorien en haar broertje Dieter. Dorien voelt zich al jaren achtergesteld bij haar broertje. Toen hij kwam, ging alle aandacht naar hem. Dorien is niet zo open als hij, ze denkt heel veel en voelt heel veel, maar ze uit zich moeilijk. Daar hebben haar ouders geen geduld voor, haar zwijgen wordt gezien als dwarsheid en onwil. Wat de zwijgzaamheid weer versterkt.

over de liefde enzo

De moeder heeft het zwaar, opa (haar vader) overlijdt, en oma (haar moeder) is dement aan het worden. Uit de beschrijving van Dorien maak je op dat de ouders veel ruzie maken. De moeder maakt de vader voortdurend verwijten. Op den duur wordt de vader ook steeds bozer en hebben ze alleen nog maar ruzie.

Dorien vindt dit vreselijk. Ze wil dat haar ouders weer blij worden en weer van elkaar gaan houden zoals vroeger. Door de ”Liefde is…”-kalender van haar oma komt ze op een idee. Ze maakt een actieplan. Hiervoor moeten zij en haar broertje samenwerken, en komen ze nader tot elkaar. Maar pakt dit actieplan wel goed uit?

Zoals ik al zei hield ik ongemerkt mijn adem in. Vooral de zwijgzaamheid van Dorien is mooi beschreven. Ze blijft maar in haar eentje rondlopen met haar verdriet en zorgen, en is heel gevoelig voor wat er in haar omgeving gebeurt. Ik hoopte met haar dat haar actieplan zou lukken…

Beoordeling: ØØØØØ

Over de liefde enzo; wat ik mijn broer aandeed – Karen Dierickx

Abimo – 2015

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9-12 jaar)

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder