Gelezen: Lobsters; Een extreem awkward liefdesverhaal (met happy ending)

Als enorm “Friends“-liefhebber moest ik meteen aan de Lobster-scene denken toen ik de titel van dit boek zag. Lobsters dus, van Tom Ellen en Lucy Ivison. En inderdaad, er werd verwezen naar de serie uit de jaren ’90, Friends.

Jouw ”lobster” vinden betekent dat je de ware hebt gevonden. En dat is iets waar iedereen in Lobsters mee bezig is. En met seks. Ik heb volgens mij nog nooit een jeugdboek gelezen waarin zo open (en soms net even te grof) over seks wordt gepraat.

Hoofdpersonen zijn Hannah en Sam, allebei 18, onzeker en allebei nog maagd, wat voor hen een belangrijk (en ongewenst) punt is. Ze hebben eindexamen gedaan en staan aan het begin van een nieuwe periode in hun leven. Ze ontmoeten elkaar toevallig en weten meteen dat ze elkaars ”lobsters” zijn. Helaas duurt het nog het hele boek voordat ze echt bij elkaar komen. Ik word zelf vaak wat kriebelig van dit soort verhalen, maar dit boek is leuk en humoristisch geschreven.

Het verhaal wordt om de beurt door Hannah en Sam verteld. Tom Ellen schrijft de stukken over Sam, en Lucy Ivison over Hannah. En de laatste scenes, oftewel het happy ending uit de titel, zijn werkelijk levensecht beschreven!

Het is een luchtig boek met een fijne boodschap: wees jezelf, ooit zal je jouw lobster vinden!

lobsters

 

Beoordeling: ØØØØO

Lobsters; Een extreem awkward liefdesverhaal (met happy ending) – Tom Ellen en Lucy Ivison

Vertaald door Astrid Staartjes

Blossom Books– 2015

In de bibliotheek een D-boek (D = vanaf 15 jaar)

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder