Prentenboek: Luuk is laaiend

Een prentenboek met een brandgaatje erin… En niet een klein gaatje: draakje Luuk heeft er een flink gat in gebrand. Luuk is nogal gauw boos, en zoals dat met draakjes gaat, dan komt er een vlam uit zijn neus!

prentenboek luuk is laaiend

Luuk kan er niet tegen als iemand zegt wat hij moet doen. Dus als dat gebeurt,  is de kans groot dat de vlammen een bord groente verbranden, of een doel op het voetbalveld, of een skateboard, of een gitaar… Dit zorgt er voor dat niemand meer met Luuk wil spelen.

prentenboek luuk is laaiend

Als hij dit vertelt aan zijn moeder, legt ze uit dat dit komt omdat hij zijn woede niet kan beheersen. Ze vertelt wat zij doet als ze boos is: tot 10 proberen te tellen. Zou dat Luuk ook lukken? Er zijn nog meer tips om rustig te worden, al Luuks vriendjes hebben hun eigen manier om af te koelen als ze boos zijn.

prentenboek luuk is laaiend

Ik vind het een fijn prentenboek, al is het thema niet nieuw of origineel, en ook een gat in een kaft zien we niet voor het eerst. Hoewel de dieren eenvoudig getekend zijn, zijn hun gezichtsuitdrukkingen goed te zien waardoor goed duidelijk is dat ze de vlammen van Luuk behoorlijk zat zijn. Luuk op zijn beurt kan erg beteuterd kijken. Lieve, grappige tekeningen. Een boek om samen om te lachen. En wie weet komen de ”afkoel-tips” wel van pas: de driftbuien van Luuk zijn zeker herkenbaar voor ouder en kind!

prentenboek luuk is laaiend

Beoordeling: ØØØØO

Luuk is laaiend – Robert Starling

Vertaling door M.E. Ander

De Vier Windstreken– 2017

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

 

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder