Gelezen: Oi Frog!

Zoals je al eerder kon lezen kan ik Engelse prentenboeken enorm waarderen. Ik heb er weer één! Het is Oi Frog! van Kes Gray (schrijver) en Jim Field (illustrator). En ik kreeg er spontaan een goed humeur van, en zin om te rijmen!

frog 1

Het verhaal gaat over een frog die moet zitten op een log. Dit moet van cat, die zelf zit op een mat. Cat is erg streng. Onderstaande is het motto van cat.

frog 12

 

Frog wil niet op een log zitten, het is hard en je krijgt er splinters van in je billen. Wat volgt is een opsomming van dieren die op de meest onmogelijke voorwerpen zitten, alleen omdat het op hun naam rijmt. Maar, vraagt frog zich af: waar zit dog op? Dat kan je wel raden, en het is niet onverdeeld positief voor frog.

Het is een enorm geestig boek en ook erg leuk getekend, er is veel te zien op de pagina’s. Het enige dat jammer is, is dat het onvertaalbaar is. Of het moet met andere dieren, die weer op andere voorwerpen zitten. Verder vind ik  het woordje oi heel leuk, er is niet echt een Nederlands woord dat zo grappig klinkt. Hee kikker klinkt toch anders..

Hier zie je de booktrailer van Oi Frog!

Beoordeling: ØØØØØ

Oi Frog! – Kes Gray & Jim Field

Hachette Children’s Group – 2015

in de bibliotheek een enge-AK-boek

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder