Gelezen: Onze lange reis met het hoofd in de koffer

Het eerste wat opvalt aan Onze lange reis met het hoofd in de koffer is hoe het uiterlijk overeenkomt met de inhoud van het boek. Het verhaal speelt in 1901 en wat is dat goed te zien. Op de schutbladen vind je onder anderen de route van de reis op een plattegrond. Voor je begonnen bent met lezen ben je al in de juiste stemming!

kinderboek Onze lange reis met het hoofd in de koffer - Marlene Rebel en Lucinda Vos

Het verhaal gaat over het meisje Matje, haar zus Kee en hun vriend Puf. Ze trekken rond met een kermis-act (poppenkast), en Matje en Kee krijgen onderdak bij de baas van de kermis, Bonker, en diens zoon Puf. Hun eigen ouders zijn omgekomen bij een ongeluk. Bonker is een vreselijke man, hij heeft het spaargeld van de ouders van Matje en Puf ingepikt toen zij waren overleden. Met dat geld wilden ze naar Amerika vertrekken. Dit is ook de droom van Matje.

Verder is Bonker nogal hardhandig, ook tegen zijn eigen zoon Puf, die niet kan praten. Matje, die het verhaal vertelt, heeft een enorme hekel aan Bonker. Ze kan het niet laten tegen hem in opstand te komen, wat haar alleen maar ellende oplevert.

Als er op een avond brand uitbreekt op de kermis en er iemand in het vuur om het leven komt, probeert bonker Matje de schuld te geven. Daarom vluchten Matje en Kee samen met hun aapje Toets, en Puf wil ook mee. En hij sjouwt een koffer mee met geheimzinnige inhoud. Eerst wil Matje alleen maar zover mogelijk weg van Bonker, maar langzamerhand komt het plan op om naar Amerika te reizen. Gaat dit lukken? En zijn ze wel veilig voor Bonker? En wat zit er in die koffer?

kinderboek Onze lange reis met het hoofd in de koffer - Marlene Rebel en Lucinda Vos

Wat een heerlijk verhaal. Goed geschreven, je blijft doorlezen. Het is superspannend en zeer geloofwaardig beschreven. En wat een fantastische titel!

Ik zag dat dit boek door een duo is geschreven, en dat dit hun tweede boek is. Ik ga hun eerste boek Leeuw met strepen zeker lezen.

ØØØØØ

Onze lange reis met het hoofd in de koffer – Marlene Rebel en Lucinda Vos

Illustraties van Sophie Pluim

Billy Bones – 2021

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder