Gelezen: Sammie de fantastische

Ik had het al eerder over de nieuwe reeks Tijgerlezen: dit zijn boeken voor (beginnende) lezers van 5 tot 9 jaar. En in plaats van dat ze zijn ingedeeld op technisch leesniveau, zijn de verhalen spannend of juist grappig, en hebben ze altijd illustraties in kleur. Kortom: het zijn gewoon leuke, goede leesboeken!

boek sammie de fantastische hanlon

Uit deze reeks las ik deze keer Sammie de fantastische van Abby Hanlon. Het verhaal gaat over Sammie, kleine zus van een grote broer en zus. En Sammie wil graag spelen met haar broer en zus, maar zij vinden haar te klein en maar lastig. Haar bijnaam is dan ook Draakje. Gelukkig heeft Sammie een levendige fantasie, en heeft ze een fantasievriendje waar ze wel mee kan spelen. Als Sammies broer – eindelijk – met haar wil spelen als ze een hondje nadoet, wordt ze een hondje en kan daar niet mee ophouden, zelfs niet als ze met haar moeder naar de dokter moet. Ze kan niet meer praten, alleen maar blaffen tegen de dokter.

Als haar zus een enge heks verzint (mevrouw Kakenkraker) om Sammie weg te jagen, verschijnt deze ook in haar fantasie. Sammie ziet haar overal lopen, op jacht naar haar. Gelukkig komt de kabouter/fee meneer Schatje te hulp…

Het is een grappig verhaal, en af een toe een klein beetje zielig omdat Sammie zo graag mee wil doen met haar broer en zus en dat niet mag. Het verhaal staat propvol illustraties, die het verhaal volgen en vaak ook vertellen. Ze lijken met potlood getekend.

boek sammie de fantastische hanlon

Minpuntje: de manier waarop het boek technisch in elkaar zit: het zijn dikke bladzijden en het boek gaat niet helemaal goed open, waardoor het iets minder prettig leest.

boek sammie de fantastische hanlon

Beoordeling: ØØØØO

Sammie de fantastische – Abby Hanlon

Illustraties – Abby Hanlon

Vertaald door Edward van de Vendel

Querido – 2016

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 tot 9 jaar)

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder