Gelezen: Stem op de okapi

Je hebt van die boeken waar je blij van wordt. Ik heb er weer een gelezen! Het is Stem op de okapi van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden.

Het is een informatief boek over de okapi, waarin we de okapi van alle kanten leren kennen. (vooral de achterkant, want wat heeft hij mooie billen!) Alles komt aan bod: het uiterlijk van de okapi , hoe de okapi ontdekt is, zijn leven in dierentuinen, okapi-liedjes, okapi-schilderijen.

stem op de okapi

Dit bijzondere dier wordt met zoveel liefde beschreven en getekend, dat je er vanzelf van gaat houden. Het verhaal van okapi-verzorger Rob van Loon is zo mooi, je beseft wat een bijzondere en kwetsbare dieren het zijn. Ze moeten precies het goede hooi hebben en de juiste rozenblaadjes. Dat alleen al: een dier dat rozenblaadjes eet!

Het is liefdevol geschreven en liefdevol getekend. Ik werd vrolijk van alle kleine tekeningetjes naast de tekst.

En nu niets ten nadele van de okapi, maar ik denk dat Edward van de Vendel en Martijn van der Linden zo kunnen schrijven en tekenen over elk dier! Zouden ze dat willen? Er zijn nog zoveel dieren die wel een beetje extra aandacht kunnen gebruiken….

okapi

Beoordeling: ØØØØØ

Stem op de okapi – Edward van de Vendel en

                                       Martijn van der Linden

Querido– 2015

in de bibliotheek een J-boek (informatief) 

Dit is boek 36/53 van #boekperweek

 

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder