Gelezen: Vind ik leuk!

Hashtag is leuker dan Facebook vindt Kiki. Ze deelt dan ook graag van alles op haar profiel. Maar dan… schrijft ze dat een docente mag doodvallen – en dat gebeurt! Zo komt Kiki erachter dat alles wat zij als update deelt, uitkomt!

Dit is het thema van Vind ik leuk! van Lena Miller, waarbij fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.

boek vind ik leuk

Wensen die uitkomen, dat kan Kiki best gebruiken. Ze is niet echt gelukkig sinds haar moeder haar en haar vader in de steek heeft gelaten. Ze heeft al lang niets meer van haar moeder gehoord, en Kiki’s vader kan maar heel moeilijk omgaan met het vertrek van zijn vrouw.

En wat doe je als al je alles kunt wensen? Dan schrijf je in een update dat je moeder terugkomt! Maar zou alles dan weer goed zijn? En kan je op deze manier ook zorgen dat die leuke jongen verliefd op je wordt?

Misschien heeft de vader van Kiki wel het antwoord op deze vragen: ”’Mamma had een beeld van hoe het leven zou moeten zijn,’ zegt hij. ‘En ze wilde dat perfecte leven; zolang ze dat niet had, was ze ontevreden. Ze heeft nooit begrepen […] dat dat leven niet bestaat. Zelfs als je alles hebt wat je wilde, dan is er altijd nog iets wat niet gaat zoals je het had bedacht.”’

Vind ik leuk! is een prettig geschreven verhaal. En niet zo somber als andere verhalen die sociale media als onderwerp hebben. Daar zit vaak een hoop dreiging en ellende in. Dit boek wil duidelijk maken dat er een verschil is tussen online en offline leven, maar ook dat je niet alles zelf kunt bepalen in je leven. En dat je niet per se gelukkiger wordt als dingen gaan zoals jij wil, omdat je altijd met andere mensen te maken hebt die ook een wil hebben.

Eerlijk gezegd ben ik niet altijd enthousiast over uitgaven in eigen beheer (understatement), maar dit boek is daar een uitzondering op. Het thema bleef lang in mijn hoofd spelen, en ik eindig maar met de spreuk die steeds in me opkwam: Be careful what you wish for! 

Beoordeling: ØØØØO

Vind ik leuk! – Lena Miller

Qwerty – 2016

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder