Gelezen: Vlam

boekielezen 259

In oktober was ik bij de boekpresentatie van deel 1 van de Vonk-trilogie van Floortje Zwigtman: Vlam. Het was een bijzondere presentatie en maakte nieuwsgierig naar het boek.

Van te voren moet je je goed realiseren dat het iets heel anders gaat worden dan De Groene Bloem-trilogie. De trilogie waar ik helemaal ingedoken ben en waarvan ik toevallig onlangs de proloog las . En waardoor ik grote bewondering heb voor Floortje Zwigtman.

Maar het is tijd voor een nieuw boek, dus hup, Vlam gelezen. En het is mooi! Zwigtman kan nog steeds zo goed schrijven. Wel voelde dit boek voor een groot deel nog als een aanloop naar het volgende deel, wat gaat er nog allemaal gebeuren? Het bijzondere is dat dit heel spannend is, terwijl je al weet dat er een aantal mensen dood zijn. Maar hoe is dat gebeurd? En waarom?

Het gevoel van de aanloop naar deel twee stopte wel bij het laatste deel van het boek, de beschrijving van het concert. Toen begon het echt. Poeh, het was maar één avond maar wat was het spannend! En toen…. was het afgelopen, en begon het wachten op deel twee.

20141019_171323

Floortje Zwigtman

Lees hier een korte samenvatting:

Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader.

Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt.

Ze introduceert de Duses in het  dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd te
buigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op…

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder