Gelezen: De vreselijke twee

Mac Barnett en Jory John kende ik eigenlijk alleen van hun prentenboeken. Barnett is waarschijnlijk de bekendste, je kent vast wel Bas en Daan graven een gat en het nieuwe Driehoek. Jory John maakte onder anderen Goodnight already (volgens mij niet vertaald in het Nederlands).

Maar dit duo schreef ook andere boeken dan prentenboeken. Bijvoorbeeld De vreselijke twee. De illustraties van Kevin Cornell spreken mij echt niet aan, dus daar moest ik even overheen stappen, maar ik was benieuwd naar dit boek.

boek vreselijke twee john barnett cornell

Het boek gaat over Mick, die gaat verhuizen naar het dorp Dutjebroek. Een dorpje propvol koeien. Mick is niet zomaar een jongen, hij is een grappenmaker. Als hij op zijn nieuwe school komt, ontdekt hij dat daar al een briljant grappenmaker aanwezig is. Dat is een uitdaging voor Mick, hij gaat de strijd aan om de beste grappenmaker te worden. Dat lijkt wel erg moeilijk, want de andere grappenmaker is ook erg goed.

Door het boek heen vind je interessante (?) weetjes over koeien, uit het boekje dat Mick kreeg  van het verschrikkelijke schoolhoofd: 1346 interessante feiten die je misschien nog niet kende over koeien. Na een poosje ging ik me afvragen wat het doel was van deze koeienfeitjes, maar dat wordt duidelijk aan het eind van het boek.

Ik vond het een leuk verhaal, vol grappen en overdrijving. Het doet denken aan de Leven van een loser-boeken en de Boomhut-serie, maar er staat net even wat meer tekst in. Alleen de illustraties konden mij niet bekoren, maar ze passen wel bij het verhaal.

Inmiddels is deel twee ook verschenen, en in april verschijnt deel drie.

 

Beoordeling: ØØØOO

De vreselijke twee – Mac Barnett en Jory John

Illustraties – Kevin Cornell

Vertaald door Merel Leene

Van Holkema en Warendorf – 2015

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9-12 jaar)

 

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder