Gelezen: Wie is Adam Westerman?

Het zal je maar gebeuren: je wordt wakker in het ziekenhuis en je weet niets meer. Je geheugen is een groot zwart gat. Dit gebeurt Adam. Hij blijkt op een wonderlijke manier een val van 60(!) meter hoogte te hebben overleefd. Maar hij weet niet meer wie hij is, hij herkent zijn familie en vrienden niet meer.

Young Adult Wie is Adam Westerman Henk Hardeman

In het ziekenhuis willen ze hem niet teveel vertellen om hem te sparen, zeggen ze. Maar waarom heeft hij maar een dokter en verpleegster, en waarom willen zijn ouders ook niets zeggen? Sterker nog, in het ziekenhuis komen zij helemaal niet op bezoek.

Als Adam naar huis mag, en nog steeds niets herkent, begint hij een beetje achterdochtig te worden. Er komen namelijk wel flarden van herinneringen naar boven, maar die hebben niets te maken met het gezin waarin hij nu terecht is gekomen… Adam krijgt steeds meer vragen die niet beantwoord worden, dus hij gaat zelf op onderzoek uit, met behulp van zijn zus en zijn beste vriend. Een van de vragen is trouwens óf het wel zijn zus en zijn beste vriend zijn. Dit is het begin van een zoektocht waarin niets blijkt te zijn wat het lijkt…

Zoals dat meestal gaat bij thrillers kan ik verder niet teveel over de inhoud zeggen. Het verhaal is verdeeld in zeven delen, dat zijn vrij lange hoofdstukken. Het uitgangspunt sprak me erg aan, ik vond het ook prettig geschreven en de spanning is goed opgebouwd.

Ik had alleen wel wat moeite met de ontknoping waar best wat ongeloofwaardigheden in zaten. Wanneer een schrijver in zijn eigen boek zegt: ”’Dat is nog eens een samenloop van omstandigheden! In een boek zou je het niet geloven.”’ dan vind ik dat best een beetje flauw.

ØØØOO

Wie is Adam Westerman?- Henk Hardeman

Van Goor – 2021

In de bibliotheek een D-boek (voor jongeren vanaf 15 jaar)

, , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder