Gelezen: Woordnerd

Fijn! Een nieuw boek van Susin Nielsen! Met groot plezier las ik eerder Wij zijn allemaal moleculen en Optimisme is dodelijk. Boeken over kinderen die net even anders zijn dan anderen. Die grappig zijn, maar ook ontroerend.

boek susin nielsen woordnerd

Je zou bijna denken dat het saai gaat worden als er weer een boek verschijnt met deze ingrediënten, maar omdat Susin Nielsen zo goed schrijft gaat dit niet vervelen. Het nieuwste boek, Woordnerd (klinkt in het Engels – Word Nerd – net even beter), gaat over Ambrose.

Ambrose leeft samen met zijn moeder, zijn vader is lang geleden gestorven. Zijn moeder heeft hierdoor haar vertrouwen in de wereld verloren, en kan zich ook niet binden, met als gevolg dat ze van plaats naar plaats reizen. Elke keer moet Ambrose zich weer opnieuw settelen op school, wat best moeilijk is als je sociaal nogal onhandig bent en een pinda-allergie hebt. Het gevolg is dat hij vaak gepest wordt. Als zijn pesters een pinda op zijn brood leggen en Ambrose bijna doodgaat, haalt zijn moeder hem van school om hem thuis onderwijs te laten volgen.

Omdat zijn moeder veel werkt, is Ambrose vaak alleen thuis, in het souterrain van een Griekse familie. Als de zoon des huizes thuiskomt na een verblijf in de gevangenis, raakt hij bevriend met Ambrose (zeer tegen de zin van Ambrose’s moeder, die overal gevaar ziet). Maar in plaats van het criminele pad op te gaan, gaan Ambrose en Cosmo samen naar een scrabble-club, waar zij beiden opbloeien. Maar dan komt Ambrose’s moeder hier achter en wil zij weer verhuizen. Maar dat wil Ambrose niet!

boek susin nielsen woordnerd

De hoofdstuktitels worden steeds samengesteld uit een aantal scrabble-letters

Het was weer genieten van dit boek. Fijne onaangepaste uitspraken, ongemakkelijke situaties, maar toch ook serieuze verdrietige gebeurtenissen en gevoelens. Ik kan niet anders zeggen dan: waar blijft het nieuwe boek van Susin Nielsen?

Beoordeling: ØØØØØ

Wordnerd – Susin Nielsen

Vertaling: Lydia Meeder en Barbara Zuurbier

Lemniscaat – 2017

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder