Gelezen: Www.wat?

Internet is een interessant onderwerp om over te schrijven. We kunnen allemaal niet ”mediawijs” genoeg zijn. En ik bedoel hiermee niet dat vooral alle gevaren benadrukt moeten worden, maar ook alle mogelijkheden.

boek www wat holleben

Voor wie meer wil weten over internet kan terecht bij Www.wat?, een boek vol vragen en antwoorden over het internet. De antwoorden op de meest uiteenlopende vragen zijn meestal niet langer dan een pagina. Daarnaast staat het boek vol grappige en bijzondere foto’s van kinderen met alles wat met internet te maken heeft, gemaakt door Jan von Holleben.

boek www wat holleben

”Wie werken er allemaal mee aan internet? Zijn er boeven op het internet? Hoe maak je eigenlijk een website? Is Facebook nou goed of slecht? Spreken computers verschillende talen? Weet internet eigenlijk wie ik ben? Wie is de baas van internet? Zouden we nog zonder internet kunnen leven?”

boek www wat holleben

Dit is een greep uit alle vragen die beantwoord worden. Zeer gevarieerd, en eigenlijk allemaal interessant. De vragen worden kort en bondig maar toch genuanceerd beantwoord. Het is echt een boek waar je iets aan hebt, en het is zeker te gebruiken bij lessen mediawijsheid, al was het alleen maar ter inspiratie. Een aanrader!

boek www wat holleben

Achterin het boek vind je ook nog een woordenlijst en een overzicht van websites om verder te lezen.

Beoordeling: ØØØØØ

Www.wat? – Jan von Holleben, Jane Baer-Krause, Kristine Kretschmer

Vertaald door Joukje Akveld

De Vier Windstreken – 2017

In de bibliotheek een J-boek (non-fictie-boek voor kinderen)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder