Gelezen: Zes seconden

Jasmijn en haar die vriendinnen willen heel graag naar Het Feest, waar Het Spel wordt gespeeld: De afrekening. Een spel waarbij eerst een berg geld wordt neergelegd door de deelnemers, waarna degene die het eerst naar het geld grijpt zes seconden lang door de anderen in elkaar getrapt mag worden. Het feest is altijd op een andere geheime plek, en alle bezoekers zien er hetzelfde uit, zodat niemand herkend kan worden.

Als het de vier meisjes eindelijk lukt om het feest bij te wonen, gaat de afrekening flink mis. Jasmijn vindt dit vreselijk en wil uitzoeken wat er precies gebeurd is. Maar hierbij loopt ze tegen de strikte geheimhouding aan die rond het feest heerst. De organisatie is nietsontziend…

boekielezen 398

Poe dit was een spannend boek, en zelfs eng, omdat je iedereen verdenkt en niemand kan vertrouwen.

Ik heb wel een bezwaar: het is een beetje ongeloofwaardig.

Als Jasmijn maar doorgaat met haar speurwerk, krijgt ze uitnodigingen van ‘de organisatie’, bijvoorbeeld om om middernacht naar een kerkhof te gaan. Dat zie ik een zestienjarig meisje toch niet zo gauw doen. Een andere opdracht voor Jasmijn van de organisatie begreep ik helemaal niet – op een afgelegen plek zes seconden zoenen met de jongen waar ze verliefd op is.

Ook zag ik niet zo heel goed in waarom de organisatie zo streng is in de geheimhouding, zelfs zo streng dat de mensen die daarin zitten tot heel erge dingen in staat zijn. Wat zou daar achter zitten?

En toch: een spannend boek!

Lees ook Wat als… van Danielle Bakhuis, dat vond ik net iets beter.

Beoordeling: ØØØOO

Dit is boek 21/53 van #boekperweek

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder