Gelezen: Zondag maandag sterrendag

En weer las ik een boek uit de serie Tijgerlezen. Boeken voor beginnende lezers die gewoon leuk en spannend zijn en lekker niet ingedeeld zijn op technisch leesniveau.

boek zondag maandag sterrendag woltz

Ik las Zondag maandag sterrendag van Anna Woltz, met veel gekleurde illustraties van Annet Schaap. Het was weer een genoegen! Het boek is geschreven voor beginnende lezers, dus de zinnen zijn kort en eenvoudig. Hoewel dat heel even wennen was, was dat geen probleem. Het is juist heel erg knap dat Anna Woltz met zo weinig woorden alles zo precies goed zegt. Dat was echt wat ik dacht toen ik het boek uit had: geen woord teveel, maar ook geen woord te weinig. Precies goed! En wat een fijn verhaal.

Het gaat over Nora, die uitvinder is. Ze vindt voornamelijk dingen uit om haar grote broers op een afstand te houden. Maar dan krijgt ze een nieuwe buurjongen, Sep. En die heeft een probleem. En daar wil Nora heel graag iets voor uitvinden. Sep moet namelijk een spreekbeurt houden en dat vindt hij heel erg eng. Zo eng, dat het de eerste keer mislukt is. Nu moet het wel goed gaan, en daar wil Nora bij helpen. Want Sep weet juist heel veel over het onderwerp van zijn spreekbeurt: sterren, en als hij met Nora samen is kan hij er heel erg goed over vertellen. Zou het Nora lukken om Sep te helpen?

boek zondag maandag sterrendag woltz

 

Beoordeling: ØØØØØ

Zondag maandag sterrendag – Anna Woltz

Illustraties – Annet Schaap

Querido – 2017

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 tot 9 jaar)

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder