Jonge Jury-lezen: Waar het licht is

“Is het vandaag een goede dag om dood te gaan?” Als een boek zo begint dan weet je dat je niet zomaar een boek voor je hebt. Finch en Violet leren elkaar op een ongebruikelijke manier kennen: op de dag dat ze allebei op de toren klimmen om zelfmoord te plegen, redt Finch Violet. Het blijkt toch niet zo’n goede dag om dood te gaan.

waar het licht is

Waar het licht is van Jennifer Niven gaat over twee hoofdpersonen die het erg  moeilijk hebben in het leven. Violet omdat haar zus is overleden bij een auto-ongeluk, waardoor ze heel erg verdrietig is en zelf niet meer auto durft te rijden.  Finch omdat hij lijdt aan een psychische stoornis, waardoor hij zeer depressieve buien heeft. Hij is geobsedeerd door de dood. Thuis krijgt hij geen hulp, zijn ziekte wordt niet erkend en hij staat er helemaal alleen voor.

Finch en Violet worden verliefd op elkaar, en dankzij Finch gaat Violet zich steeds beter voelen. Ze gaat weer schrijven en durft zelfs weer auto te rijden.

Maar gaat het ook goed met Finch? Hij vecht in zijn eentje tegen zijn depressie, maar wat is dat moeilijk….

Het is een mooi en verdrietig liefdesverhaal, waarvan je hoopt dat het toch goed gaat aflopen…

Waar het licht is zal verfilmd worden. Daarnaast heeft Jennifer Niven een online magazine opgezet, het magazine Kiem, waaraan Violet in de loop van het verhaal gaat werken. Je kunt het vinden onder de naam germmagazine.com en het gaat over ”real thoughts, real writing and real life”.

Hier zie je de book trailer

En hier zie je er een in het Nederlands

Beoordeling: ØØØØO

Waar het licht is – Jennifer Niven

Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders

Uitgeverij Moon – 2015

in de bibliotheek een D-boek

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder