Lezen voor de leesclub #4

De leesclub is in volle vaart, dus ik blijf lezen. Deze keer maar twee boeken (stiekem las ik tussendoor het boek Opgeruimd van Marie Kondo – wat vrij weinig met jeugdliteratuur te maken heeft).

boekielezen 391

Het internaat.com – Surprise! van Marjon Hoffman. Een boek met een absurd gegeven: Max wordt op zijn tiende verjaardag de deur uitgezet. Zijn ouders rijden hem naar een internaat en laten hem daar voor de deur achter. Ook in vakanties is hij niet meer welkom. Hij komt terecht in een geheel geautomatiseerd internaat, maar hoewel dat modern is, zijn de verhoudingen gewoon ouderwets zoals op elke school: er is een heel gemene pestkop, een heel zielig sukkeltje en Max krijgt een goede vriend: Mickey. Mickey is door zijn stiefmoeder stiekem op dit internaat geplaatst en zijn vader, Boaz-Bing de beroemde goochelaar, weet van niets. Max en Mickeygaan op zoek naar Boaz-Bing. Gaat dat lukken?

Een grappig boek vond ik. Een van de leesclubmeiden vond dit ook, en wat ze het leukst aan dit boek vond: de korte hoofdstukken! 🙂

 

boekielezen 392

Tijdrovers van Tanja de Jonge. Omdat Siem tegen zijn belofte in niet op zijn  zusje Marit past, verdwijnt ze op een middag. Siem heeft vreselijke spijt en hij gaat naar haar op zoek. Dan krijgt hij de kans om zijn fout goed te maken door terug te gaan in de tijd… Dan begint een spannend avontuur.

Dit is een science fiction boek, en gaat over tijdreizen en dromenvangen, oftewel de elektrische golven opvangen van dromende kinderen. Het is best ingewikkeld dat Siem dezelfde gebeurtenis 3 keer meemaakt, en dan steeds iets anders. Het is een spannend verhaal waar je je hoofd wel bij moet houden. De afloop vond ik verrassend. Ik ben benieuwd wat de leesclub-kinderen er van zullen vinden.

Hier zie je de boektrailer van Tijdrovers

 

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder