Lezen voor de leesclub #5

Een paar meiden van de Extra Leuke Leesclub lazen met plezier de boeken 100% Coco, en 100%Coco Paris van Niki Smit. Hoewel de 100%-boeken razend populair zijn in de bibliotheek, had ik er nog nooit een gelezen. Tijd dus om dat wel eens te doen.

100 procent Coco Paris

Ik heb 100% Coco Paris gelezen. Eigenlijk vond ik het best een leuk boek, prettig geschreven in dagboekvorm, met sterke en zwakke punten. Het verhaal gaat over de 13-jarige Coco die een modeblog  heeft. Dit houdt ze geheim voor haar klas omdat ze wordt uitgelachen om haar stijl. Tot haar verrassing wordt de blog erg populair en loopt binnen de kortste keren iedereen in de stijl van Style Tiger (de naam van haar blog). Dit is allemaal in deel 1, 100% Coco, gebeurd.

In 100% Coco Paris gaat Coco meedoen aan een wedstrijd voor bloggers op MTV, en daarom moet zij bekend maken dat zij achter de geheimzinnige Style Tiger zit. In het verhaal volg je de wedstrijd, en de belevenissen van Coco met haar vriendinnen, klasgenoten en vriendje.

Ik begin met het goede punt: in het boek wordt uitgedragen dat je jezelf moet zijn, en voor je eigen mening/stijl moet uitkomen. Dan word je vanzelf gewaardeerd. Je mag ook anders zijn dan de rest.

De hele tijd terwijl ik het boek las werd ik lastiggevallen door een gedachte: waarom is zij 13 jaar? (ik denk dat het antwoord is dat dat herkenbaar is voor de lezeressen) De dingen die het meisje meemaakt en de manier waarop zij en haar leeftijdgenoten reageren op elkaar vindt ik niet passen bij brugklassers. Zoals het vriendje aan het eind van het boek tegen haar praat, en de manier waarop Coco zich beweegt in Parijs, het bleef mij storen! Als het meisje op zijn minst 15 jaar geweest was, was het voor mij geloofwaardiger geweest.

Daarnaast stoorde me de mode-opvatting van Coco: combineer alles bij elkaar wat anderen nooit bij elkaar zouden dragen en je bent hip. Klinkt mij te makkelijk, en was voor mij ook storend omdat het zo vaak terugkwam (bij het maken van outfits).

(Maar) de meiden van de leesclub lazen het boek met veel plezier, en ook het uiterlijk van het boek vonden zij mooi.

kaft beoordelen

De beoordeling van de kaft: de vragen waren: vind je dit een leuke kaft? Antwoord: ja. Past de kaft bij het verhaal? Antwoord: ja, het gaat over mode.

Deel 3 is in de maak: 100% Coco in New York.

Beoordeling: ØØØOO

100% Coco Paris – Niki Smit

De Fontein, 2014 

Voor kinderen van 10-12 jaar, in de bibliotheek een B-boek

Dit is boek 24/53 van #boekperweek

 

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder