Lezen voor de Leesclub

Omdat ik weer ga beginnen met de leesclub voor kinderen van 10, 11 jaar ben ik even als een gek boeken aan het lezen die mijn collega en ik hebben uitgezocht om aan te bieden aan de kinderen. Een flink aantal had ik al gelezen, maar evenzoveel nog niet.

Inmiddels heb ik gelezen:

boekielezen 147

4 @ltijd mezelf van Elisabeth Mollema, een leuk boek over jezelf zijn.

boekielezen 146

Tom Groot ; Goeie smoes! van L. Pichon. Een boek in het inmiddels razend populaire genre van getekende, ”handgeschreven” boeken. Dit was het eerste boek in dit genre dat ik heb (uit)gelezen, het kan mij niet bekoren, drie regels op een pagina en een tekening. Het is best een grappig boek, dus het ligt wat mij betreft aan de vorm die mij niet ligt. Een aantal kinderen heeft dit boek gekozen om te lezen, dus ik hoor graag van hen wat zij er van vinden.

boekielezen 145

Cool van Caja Cazemier. Een prettig geschreven boek met een zeer duidelijke boodschap: drink niet als je jong bent en durf nee te zeggen.

boekielezen 144

Elvis Watt, miljonair van Manon Sikkel. Dit was voor mij een verrassing. Deze winnaar van de Kinderjury vond ik veel leuker om te lezen dan de Izzy Love boeken van Manon Sikkel. Het wordt een serie, ben benieuwd of die leuk blijft.

boekielezen 148

Stapelverliefd van Maren Stoffels. Titel en omslag dekken de lading helemaal niet  vind ik. Het boek gaat voor een groot deel over kindermishandeling. Goed beschreven hoe kinderen dit heel lang kunnen verzwijgen voor de buitenwereld, soms wilde je Liv, de hoofdpersoon, wel toeroepen: zeg nou iets, vertel het! Verdrietig hoor.

, , , , , , , , , , , , ,

Een reactie op Lezen voor de Leesclub

  1. Mathilde 12 oktober 2014 om 10:03 #

    Lijken me leuke boeken! Veel plezier met de leesclub

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder