Poëzie: Gekke giebelgriep

Begin dit jaar besloot ik om meer aandacht te besteden aan poëzie, en hier elke maand een dichtbundel te bespreken. Dit is helaas niet gelukt (het werden er slechts vier) en daarom maak ik van december maar een poëziemaand. Ik heb nog een aantal dichtbundels die ik wil bespreken.

Ik heb overigens wel een andere belofte gehouden: elke maandag plaats ik op Instagram, Facebook en Twitter een gedicht.

 

boek gekke giebelgriep vogelesang stenvert

Gekke giebelgriep gaat over een klas (ongeveer groep 6 denk ik). Op elke bladzijde komt een ander kind aan bod. Naast een tekening van die jongen of dat meisje staat het gedicht, steeds met een duidelijk thema. Bijvoorbeeld een toets maken, verliefd zijn, Sinterklaassurprises maken, druk zijn, de schoolfotograaf, een spreekbeurt of boos zijn. Allemaal herkenbare thema’s, en ook de kinderen van de illustraties zijn herkenbaar, want het is een multiculturele schoolklas.

De gedichten zijn op rijm geschreven en lopen goed (hoera geen stoplappen!). Het boek is een uitgave van Zwijsen, en het niveau is AVI M6-E6 (middden groep 6 en eind groep 6). Vaak zit er een vleugje humor in de gedichten, zoals de vraag waarom je eigenlijk geen cijfer krijgt voor ”pauze”, of niet wordt beloond voor alle moeite die je doet om te kunnen spieken tijdens een toets.

Kortom, een heel fijne dichtbundel: herkenbaar en goed geschreven. Aanrader!

 

 

 

 

Beoordeling: ØØØØO

Gekke giebelgriep – Linda Vogelesang en Natascha Stenvert

Zwijsen – 2018

In de bibliotheek een J-boek (non-fictie voor kinderen van 7 tot 12 jaar)

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder