Knutselboeken

Als het weer kouder wordt, krijg je meer zin in activiteiten binnenshuis. Ben je nog op zoek naar iets leuks om te doen (met of zonder kinderen) dan heb ik hier twee knutselboeken voor je.

Het gaat om Knutselen van aap tot zebra van Sabine Lohf, en Stempelen! van Gertie Jaquet.

boek knutselen aap zebra

Knutselen van aap tot zebra is een kartonnen boek met een alfabet aan dieren om zelf te maken. De knutsels kunnen door kinderen gemaakt worden. Ik vind dit soort boeken altijd leuk om inspiratie op te doen voor het knutselen op mijn werk.

boek knutselen aap zebra

Het zijn redelijk eenvoudige knutsels, die je kunt maken met spulletjes die al in huis zijn: doosjes, wc-rollen, papier, wol, etcetera. Achterin het boekje staan alle materialen die je nodig hebt bij het knutselen. Bij elk dier wordt in vier stappen (plaatjes met korte tekst erbij) beschreven hoe je het maakt.

Je zou het boek ook gewoon (voor) kunnen lezen als abc-boek. Leuk om inspiratie uit op te doen, met als bonus dat je het alfabet leert 😉

Beoordeling: ØØØOO

Knutselen van aap tot zebra – Sabine Lohf

Vertaling: Kittie Markus

De Vier Windstreken – 2017

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar


Stempelen! van Gertie Jaquet is een prachtig handboek over hoe je zelf stempels kunt maken, en er mee kunt stempelen. Gertie Jaquet is zelf een echte ”stempel-kunstenaar”, ze maakt er zelfs prentenboeken mee (Gompelemikkie) en geeft workshops stempels maken.

boek stempelen

Het boek ziet er speels en vrolijk uit, maar als je goed kijkt, zie je hoe knap het is wat Jaquet kan. Dit boek geeft je tips om ook zelf aan het stempelen te kunnen slaan.

Ik heb zelf ook een workshop gevolgd en ik moest dit boekje gewoon hebben. Ik waarschuw maar vast: je wilt meteen aan de slag!

stempelworkshop

Beoordeling: ØØØØØ

Stempelen! – Gertie Jaquet

Ploegsma – 2017

In de bibliotheek een J-boek (informatieve boeken voor kinderen van 7 jaar en ouder)

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder