Mijn boekenkast: De reddingsbrigade van de veearts

In mijn jeugd ging ik elke week naar de bibliotheek (voor de nieuwsgierigen onder u: naar bibliotheek Ganzenhoef in Amsterdam). Ik haalde er het maximum aantal boeken (6) en die las ik in ’n week uit. Heerlijk, dat gevoel als je weer een verse stapel boeken had!

Een van de boeken die ik me herinner is deze: het is een serie over een veearts. Ik heb er zulke fijne herinneringen aan dat ik dit boek later ergens tweedehands heb gekocht.
Een van de eerste dingen die me nu opvallen zijn de kleine lettertjes 😄.
Ik heb het idee dat de kinderboeken van nu met grotere letters worden gedrukt.
Ik herinner me van dit boek het redden van vogels die onder de olie zaten, en hoe ze werden gevangen en schoongemaakt. Ondanks dat het zielig was was het toch fijn om over te lezen. Dit was misschien wel een van de eerste boeken die ik las over het thema milieuvervuiling.
Verder herinner ik me vrij weinig meer van deze serie. Nu ik het weer doorblader lijkt het een behoorlijk serieus boek (zie de laatste foto, heftig!). Misschien toch weer eens lezen. Maar ja, die kleine lettertjes hè…
boek De reddingsbrigade van de veearts Martha Robinson
Kennen jullie dit boek?
De reddingsbrigade van de veearts – Martha Robinson
Illustraties van Mance Post
Vertaald door Tom van Beek
Kosmos – 1975

~~~~~~~~

In de rubriek Mijn boekenkast schrijf ik over boeken die al heel lang in mijn boekenkast staan, en over de herinneringen die ik eraan heb.

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder