Poëzie: Jij & ik en al het moois om ons heen

De laatste bespreking van dit jaar gaat over een van de mooiste boeken die ik las. Of misschien moet ik zeggen die ik bekeek. Want naast de tekst zijn de illustraties in dit boek zo prachtig. Jij & ik en al het moois om ons heen is een boek waarin gedichten over de natuur zijn verzameld door Riet Wille, met illustraties van Martijn van der Linden.

dichtbundel jij en ik en al het moois om ons heen wille van der linden

Een aantal van de tekeningen van Martijn van der Linden zag ik een poosje geleden op een tentoonstelling, en wat mij betreft mogen alle illustraties uit dit boek ingelijst en opgehangen worden.

Alle gedichten gaan dus over de natuur, en zijn ingedeeld in de volgende categorieën: bloemen, bomen, de zee, bergen, dieren, seizoenen, dag en nacht. Elk onderwerp heeft een eigen hoofdstuk met poëtische titel in de vorm van een vraag en begint met een grote tekening.

En dan vind je honderd gedichten van de meest uiteenlopende schrijvers, zoals Ted van Lieshout, Theo Olthuis, Joke van Leeuwen, Geert De Kockere, Bert Moeyaert, Annie MG Schmidt, Erik van Os, en nog veel meer.

Ik kan alleen maar zeggen: lees dit boek. En: koop dit boek. Voor jezelf en voor anderen, want dit is zo’n dichtbundel waar je steeds weer even in wilt bladeren.

Beoordeling: ØØØØØ

Jij & ik en al het moois om ons heen – samenstelling Riet Wille, illustraties Martijn van der Linden

Davidsfonds/Infodok – 2018

In de bibliotheek een J-boek (non-fictie voor kinderen)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder