Prentenboek: Beestenboek

Het is een behoorlijke beestenboel in het Beestenboek van Janik Coat.

prentenboek beestenboek janik coat

De voorkant van dit prentenboek ziet er aantrekkelijk uit. Heldere kleuren en grappig getekende dieren. Ik hou van deze stijl.

De opzet van het boek is leuk: Het begint met één dier in een kale omgeving, en op elke bladzijde komt er eentje bij. Dat dier stelt zich voor en noemt (meestal) een van zijn eigenschappen.

De dieren hebben namen, dat had van mij niet gehoeven, vooral omdat het ook van die flauwe namen zijn die met dezelfde letter beginnen als de soortnaam: Evert de Ezel, Wally de Walvis, Flavie de Flamingo.

Behalve dat er elke bladzijde een nieuw beest verschijnt, komt er ook steeds een stukje begroeiing bij. Aan het eind van het boek staan de pagina’s propvol!

Het is ook een beetje een zoekboek, want op elke bladzijde staan de dieren op een andere plaats en doen ze iets anders. Let bijvoorbeeld eens op de slak, die is erg ondernemend. Het is leuk om steeds een beestje te volgen door het boek heen, zo kun je het boek meerdere keren lezen en heb je steeds een ander verhaal.

De schutbladen zijn verleidelijk wit en vragen gewoon om ingekleurd te worden!

prentenboek beestenboek janik coat

Jammer: een klein misverstandje doet zich voor op op pagina 1 wanneer Evert zegt: ”draai de bladzijden om”, waar wordt bedoeld ”sla de bladzijde om”.

Maar verder is dit een fijn boek vol beesten! Veel kijk (en kleur-)plezier!

Beoordeling: ØØØØO

Beestenboek – Janik Coat

Vertaling: Liesbeth Elseviers

Oogappel– 2017

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder