Prentenboek: Bruno heeft wel 100 vrienden

Op een leuke manier een boek met een boodschap schrijven is best moeilijk. Hier heb ik een prentenboek waarin dat aardig gelukt is. Het is vooral aan de grappige tekeningen te danken dat de boodschap overkomt.

Het gaat om Bruno heeft wel 100 vrienden van Francesca Pirrone.

prentenboek bruno heeft vrienden

Beer Bruno vindt een mobiele telefoon in het bos. Er gaat een wereld voor hem open. Wat zit daar veel in! Voor hij het weet heeft hij wel honderd vrienden!

Er is zoveel te zien op het mobieltje, dat Bruno geen tijd en aandacht meer heeft voor zijn twee echte vrienden. Voortdurend is hij bezig met zijn  internetvrienden. Die hebben van alles te vertellen en honderd vrienden is veel meer dan twee!

Maar dan… is de batterij leeg! En de vrienden zijn weg!… En wie kunnen je dan beter troosten dan je eigen echte vrienden bij je in de buurt?

Dit is een prentenboek met een behoorlijke boodschap, maar op een grappige manier gedaan. Bruno is erg trots op zijn nieuwe leven, en hij voelt zich heel wat ten opzichte van zijn ”echte” vrienden. Door hier over te praten kun je kinderen bewust maken van de voor- en nadelen van sociale media. En ook de ouders, die met hun mobieltje aan de rand van de zandbak zitten…

Beoordeling: ØØØØO

Bruno heeft wel 100 vrienden – Francesca Pirrone

Clavis– 2017

In de bibliotheek een AK-boek (prentenboek voor kleuters)

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder