Prentenboek: Gewoon zoals je bent

Olifanten doen het goed in prentenboeken. Nu heb ik ook weer een heel lief prentenboek gevonden over olifanten. En dan vooral over een klein olifantje: Kleine Snuf. (Helaas niet de origineelste naam die je kan bedenken) Het boek heet Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert. In het Engels heet het boek Little Why en dat vind ik iets leuker, het past beter bij het ‘zeurende’ olifantje.

gewoon zoals je bent

Kleine Snuf loopt in een heuse olifantenrij: slurf aan staart. Maar op weg naar de drinkplaats ziet hij steeds weer een ander dier dat leuke eigenschappen heeft die een olifant niet heeft (hoorns, lange dunne poten, een gespikkelde vacht). Dat wil hij ook!  Maar hij mag niet stoppen, hij moet steeds weer in de rij, op weg naar het water. En bij het water ontdekt Kleine Snuf dat olifanten ook heel fijne eigenschappen hebben…

gewoon-zoals-je-bent

Wat een schattig verhaal, en heel mooie tekeningen. Er zit een herhaling in het verhaal, wat prettig is bij het voorlezen. Ook is het leuk om kinderen na te laten doen hoe olifanten in de rij lopen. En je kunt gaan opnoemen wie welke mooie eigenschappen heeft.

Kortom, een fijn prentenboek dat goed voor een groep is voor te lezen.

gewoon zoals je bent 2

Beoordeling: ØØØØO

Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert

Vertaald door Ellen Hosmar

Veltman Uitgevers– 2016

In de bibliotheek een AK-boek (prentenboek voor kleuters)

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder