Prentenboek van het jaar 2017

Dat klinkt wel erg ver weg: in april 2016 al weten wat het prentenboek van het jaar 2017 zal zijn! Ik zal je zeggen dat ik het zelfs nog eerder wist, want we kozen dit boek al in februari. Samen met vier andere jeugdbibliothecarissen zat ik in het comité dat het prentenboek van het jaar en de prentenboeken top tien mocht kiezen van het CPNB. Eigenlijk is het prentenboek van het jaar 2017 het mooiste prentenboek van het jaar 2015, want daar konden we uit kiezen.

Het moet natuurlijk zo vroeg omdat er nog allerlei materiaal bij deze boeken zal worden gemaakt, zoals het traditionele en geliefde vingerpoppetje. Zou het in 2017 een walvisje zijn? Ik hoop het wel. Het prentenboek van jaar 2017 is namelijk geworden De kleine walvis van Benji Davies. Dit jaar is het een vertaald boek, en de vertaling is van Edward van de Vendel.

prentenboek van het jaar 2017

Het is zo’n lief prentenboek met mooie eenvoudige illustraties, over je alleen voelen en vriendschap. Boy woont met zijn vader in een huisje aan het strand. Hij voelt zich vaak alleen. Op een dag vindt hij een aangespoeld walvisje op het strand. Nu heeft hij eindelijk een vriend! Maar kan dat wel zo blijven? Boy doet erg zijn best om goed voor het walvisje te zorgen, dat is zo schattig om te zien.

de kleine walvis

Naast dit prentenboek kozen we nog negen andere prentenboeken. We mochten zelf naast de groslijst ieder drie boeken voordragen, en ik ben heel blij dat mijn grappige stoute geitje in de top tien is gekomen: Klein geitje kan alles van Yvonne Jagtenberg.

prentenboek top tien nationale voorleesdagen

Over Van wie is die hoed? schreef ik hier al eerder. De andere prentenboeken zullen later nog aan bod komen.

nationale voorleesdagen

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder