Prentenboek: Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld

Wat heb ik nu een prachtig prentenboek gevonden! Ik vond het zo mooi dat ik het zelf meteen gekocht heb. Het is het propvolste prentenboek dat ik ooit gezien heb! Je blijft maar kijken, er staat zoveel in.

het grootste beeldwoordenboek ter wereld

Het gaat om Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld van Tom Schamp. Dit vind ik een grappige titel, en wat mij betreft is het zeker een van de leukste beeldwoordenboeken. Zoals te verwachten valt bevat het boek niet één afgerond verhaal. Wel bevat het duizend op zichzelf staande mini-verhaaltjes! In het boek komen ook personages voor uit voorgaande boeken van deze illustrator.

Tom Schamp vertelt hier zelf over: “Het betreft een redelijk onbetrouwbaar, encyclopedisch – en lichtjes otto-biografisch – naslagwerk van maar liefst 64 tot de nok gevulde pagina’s, met vele honderden beelden & beeldjes ter lering en ter vermaak (die samen dan ook nog’s een aardig overzicht vormen van alles waar ik me de afgelopen 10 jaar, zowel privé als beroepsmatig, mee ledig heb gehouden…)”

Het is geen boek om voor te lezen als een traditioneel prentenboek, maar om samen te bekijken en erover te praten. Wat is er allemaal te zien? Of je kan het in je eentje bekijken, of je nou jong of oud bent. Ik denk dat er voor elke leeftijd veel te ontdekken is in dit boek.

allergrootste beeldwoordenboek

De hoofdrolspelers en de inhoudsopgave

Als voorbeeld van de kleine verhaaltjes heb ik hier een paar tekeningen van de rupsjes, die je door het hele boek kan volgen.

grootste beeldwoordenboek ter wereld

grootste beeldwoordenboek

grootste beeldwoordenboek ter wereld

Maar kijk ook eens naar de stad, bij dag en nacht!

grootste beeldwoordenboek

grootste beeldwoordenboek

Alles, maar dan ook alles in dit boek staat propvol tekeningen, de schutbladen, de inhoudsopgave, alle pagina’s!

Op zijn website kun je nog veel meer zien uit het boek, maar ik raad je aan het boek in de bibliotheek te gaan bekijken en lenen of het te gaan kopen. Urenlang kijkplezier gegarandeerd. En als je het boek koopt, krijg je er ook nog een reuzen-boekenlegger bij! (Misschien wel de grootste ter wereld…)

Beoordeling: ØØØØØ

Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld – Tom Schamp

Lannoo – 2016

In de bibliotheek een AK-boek (AK=voor kleuters)

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder