KIDDO-Leespluim: Steen voor steen

Deze maand staat een prentenboek in het zonnetje bij KIDDO-Leespluim dat ik ook al getipt had: Steen voor steen van Giuliano Ferri.

prentenboek steen voor steen

Ik schreef er over:

Een boekje zonder woorden, dat kan je toch niet voorlezen? Sommige mensen hebben die opvatting. En dat hoeft niet zo te zijn, want juist in een boek zonder woorden kun je helemaal je eigen verhaal maken. Het nodigt misschien juist wel meer uit om samen goed naar de tekeningen te kijken, en daaruit je eigen verhaal te vormen.

Steen voor steen van Giuliano Ferri is zo’n prentenboek zonder tekst. Maar het verhaal is behoorlijk duidelijk. Een muisje staat voor een muur en trekt daar een bloemetje uit, en dan valt er een steen uit. Door het gaatje is blauwe lucht te zien… De muis haalt er nog een steen uit, en wordt geholpen door andere dieren. Zo ontstaat er een steeds groter gat.

prentenboek steen voor steen

prentenboek steen voor steen

Door het steeds  groter wordende gat zien we blauwe lucht en water. Nu hebben de dieren een heleboel stenen over. Wat zouden ze daarmee gaan doen? Dit is een boekje met een mooie positieve afloop. Een boekje dat gaat over samenwerken. Ik werd er vrolijk van!

steen voor steen

steen voor steen

(Het boekje is van karton)

Je kunt hier meer lezen over de KIDDO-Leespluim.

 

Beoordeling: ØØØØØ

Steen voor steen – Giuliano Ferri

De vier windstreken – 2016

In de bibliotheek een AK-boek (prentenboek voor kleuters)

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

%d bloggers liken dit: