Knuffeldag & Voorleesdagen

boekielezen 317

 

Toevallig zag ik dat het vandaag Knuffeldag is. En het is de eerste dag van de Nationale Voorleesdagen. Een goede combinatie: prentenboeken en knuffelen!

Het grote knuffelboek van Guido van Genechten. Dit is een eenvoudig boekje, om gezellig samen te bekijken, bijvoorbeeld voor het slapengaan.Het gaat over verschillende dieren die verschillende knuffels geven.

boekielezen 35

En het eindigt met… een mensenknuffel. Die kan je natuurlijk nadoen, maar het is ook heel leuk om eens een dierenknuffel te geven, bijvoorbeeld een heel langzame schildpaddenknuffel, of een heel voorzichtige egelknuffel.

Er zijn ook dieren die het knuffelen nog moeten leren, zoals Dorus de beer uit Ik wil een knuffel van David Melling. Hij heeft erg veel zin in een knuffel, maar weet nog niet zo goed hoe hij het aan moet pakken. Zo wil hij graag een grote knuffel, en omhelst daarom een rotsblok (dat is behoorlijk groot!). Maar dat valt toch een beetje tegen!

boekielezen 36

Dan maar een lange knuffel: maar helaas, de knuffel met een lange boomstam bevalt ook niet echt. Zo klungelt hij door, tot hij in de berengrot komt, en precies de goede warme berenknuffel krijgt van zijn moeder.

Leuk zijn op de laatste bladzijde de verschillende manieren van knuffelen, die worden uitgebeeld door de schaapjes die in het boek op de achtergrond figureren. Wat te denken van een groepsknuffel, een ondersteboven-knuffel of een zij-aan-zij-knuffel?

Ook dit boek nodigt uit tot nadoen, en in elk geval tot een lekkere leesknuffel!

boekielezen 37  

boekielezen 38

 

, , , , , ,

Een reactie op Knuffeldag & Voorleesdagen

  1. Gabriella 6 maart 2016 om 16:06 #

    Leuk artikel! Het boek “Ik wil een knuffel” ken ik maar “Het grote knuffelboek” nog niet. Klink als een gezellig boekje voor het slapengaan…

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder