Lieve en stoute geitjes

Het is de week van het geitje. Want er is een klein geitje geboren, en dat mogen alle peuters weten! Prentenboek van het jaar is namelijk We hebben er een geitje bij! van Marjet Huiberts en Iris Deppe. Het boek gaat over een boerderij waar, zoals de titel al verklapt, een geitje is geboren. En wat is het een zoet geitje!

slapend-geitje

Kijk eens hoe lief het slaapt, en hoe schattig het bij zijn mama ligt! Iedereen wil wel zo’n schattig geitje hebben! En dat kan ook nog, want alle kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen er een geitje bij, in de vorm van een vingerpoppetje.

geitjes

Bij zoveel schattigheid zou je bijna vergeten dat geitjes helemaal niet altijd zo lief zijn! Als je in kinderboerderijen een geit tegenkomt, probeert die negen van de tien keer aan je kleren, kinderwagen of kind te knabbelen. En eigenlijk zijn geiten ook best grappig, met hun gekke sprongetjes, vooral als ze klein zijn.

Het toeval wil dat er nu ook een boekje is verschenen over een ander geitje. Een geitje dat niet zo lief is. Maar wel grappig! Het kartonnen boekje heet Klein Geitje kan alles en is van Yvonne Jagtenberg,

klein geitje kan alles

 

Dit geitje doet meer dan alleen maar slapen bij zijn moeder, dit geitje kan alles al!

Klein geitje is een beetje een pestkop!

Klein geitje is een beetje een pestkop!

 

 

 

En Klein geitje eet de raarste dingen!

En Klein Geitje eet de raarste dingen!

Het wordt op zo’n humoristische manier gebracht. Het is heel grappig als je zegt dat het geitje heel goed kan bijten en eten, terwijl het geitje een andere geit bijt en sokken eet. Dat is natuurlijk helemaal niet goed! Het einde zal ik niet verklappen, maar dat is ook heel grappig!

Het is bijzonder voor een kinderboek dat er zoveel stoute dingen gebeuren zonder commentaar daarop en zonder moraal aan het einde. Oftewel: niemand zegt in het boek dat het niet hoort wat Klein Geitje doet. Ze blijft maar stoute dingen doen!

Het is dus een boekje om samen om te lachen, maar je kunt ook met elkaar praten over of het wel  of niet mag wat Klein Geitje doet. Peuters en kleuters zijn daar mee bezig.

Ik ben fan van Klein Geitje! Ik vond het zo’n leuk boekje dat ik het zelf heb gekocht, al zijn mijn eigen kinderen te groot om het ze voor te lezen.

klein geitje kan alles

 

 

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder