Nationale Voorleesdagen: een geitje, een gansje en een leeuw

Hoera, de Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen! Dit betekent tien dagen volop aandacht voor voorlezen en voor de mooiste prentenboeken. Elk kind dat lid wordt van de bibliotheek krijgt een vingerpoppetje van het geitje uit het prentenboek van het jaar We hebben er een geitje bij.

vingerpoppetje

En wie bij de boekwinkel het prentenboek van het jaar koopt, krijgt er de gratis app bij.

geitje 2

Bij de voorleesdagen hoort ook altijd een top tien van mooiste prentenboeken.

voorleesdagen

 

Ze zijn allemaal leuk, maar ik heb natuurlijk mijn favorieten. Dat zijn De leeuw en het vogeltje, en Gonnie en vriendjes. Die laatste niet zozeer om het boek (er zijn inmiddels al heel veel Gansjes-boeken) maar omdat ik gewoon heel erg van het gansje Gonnie hou…

GONNIE

Dit boek vond ik zelfs een van de mooiste van 2015: De leeuw en het vogeltje. Ik schreef er al eerder het volgende over:

boekielezen 316
Wat is dit een mooi prentenboek. De leeuw en het vogeltje van Marianne Dubuc. Het gaat over een leeuw die een gewond vogeltje vindt. Hij verzorgt het vogeltje terwijl de andere vogels verder trekken. De leeuw en het vogeltje brengen samen de winter door. Maar dan wordt het lente, en het vogeltje gaat met zijn vrienden mee. Het wordt een eenzame zomer voor de leeuw. Zal het vogeltje nog terugkomen?
De tekeningen zijn eenvoudig, zacht van kleur en er is veel wit op de pagina’s. Er zijn veel tekeningen en weinig tekst, en dat is goed. De tekeningen zeggen genoeg. En de tekst maakt het af.De details zijn zo mooi, bijvoorbeeld het gat in de muts van de leeuw, waar het vogeltje dan in past.
Eigenlijk zijn alle illustraties schilderijtjes op zich.Ik vind dit een ontroerend en troostend boek. Over zorgzaamheid en vriendschap.  
Lees dit boek! Lees het voor! Geef het kado! Koop het voor je kind of voor jezelf!
slapend-geitje

Vrolijke voorleesdagen!

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder