Prentenboek: Ga toch fietsen!

Met heel veel plezier heb ik dit prentenboek van Philip Hopman en Joukje Akveld bekeken en gelezen. Er is niet alleen heel veel te zien, de tekst is ook erg leuk. Boese en Willem hebben ruzie, en Willem gaat uit kwaadheid een stuk fietsen. En wat een goed idee voor een verhaal: een stuk gaan fietsen omdat je boos bent. Wie heeft dat nog nooit gedaan? (of lopen of rennen of een stuk autorijden) En dan kom je terug en dan is je boosheid gezakt. Omdat je ondertussen na hebt kunnen denken, en om je heen hebt kunnen kijken.

fietsen 1

Ik vond het zulke leuke taal! “Kun jij nou nooit een keer! Moet jij nou altijd weer!” Het maakt eigenlijk niet uit waar de ruzie over gaat, het zijn gewoon typische ruzie-zinnetjes.

Of dit: ”mopperige zinnetjes”, ”die verdrommelde Willem”, ”die verdekselde Willem”. En deze vind ik ook zo mooi: ”Willem zat op het rommelzoldertje in zijn hoofd tussen andere dingen waar hij nooit aan dacht”.

Terwijl Boese fietst is er enorm veel te zien. Wat een fijne tekeningen. Je krijgt er gewoon een goed humeur van (net als Boese).

Het klopt niet helemaal met de tekeningen, maar ik als Amsterdammer beeldde me in dat het in Amsterdam speelde, en dat Boese de pont neemt naar Noord.

Ik heb het boek op mijn werk zitten bekijken, maar ik denk dat ik het zelf wil hebben. Er is zoveel te zien. Dit is echt een heel mooi prentenboek!

 

Beoordeling: ØØØØØ

Ga toch fietsen! – Philip Hopman en Joukje Akveld

Querido – 2014

in de bibliotheek een AK-boek

 

, , , ,

Een reactie op Prentenboek: Ga toch fietsen!

  1. marijke 14 augustus 2015 om 15:01 #

    Een prentenboek dat je humeur positief beïnvloed moet wel een prima boekje zijn! Heeft hetje inmiddels ook tot fietsen aangezet, want daar hoef je niet persé boos voor te zijn?
    Ook prima tekeningen!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder