Prentenboek: Het schaap dat een ei uitbroedde

Gemma Merino maakt mooie prentenboeken. Eerder verschenen De krokodil die niet van water hield en De koe die in de boom klom. Aan beide titels is te zien dat het niet over standaard krokodillen en koeien gaat. Die verwachting schept de nieuwe titel ook: Het schaap dat een ei uitbroedde.

Wacht eens even, dat doet me denken aan De koe die een ei legde… Maar dit prentenboek gaat toch net weer anders.

prentenboek schaap dat een ei uitbroedde

Het verhaal gaat over het schaap Lola, dat prachtig zijdezacht haar heeft. Ze is erg trots op haar vacht en loopt er graag mee te pronken.

prentenboek schaap dat een ei uitbroedde

Maar op een dag moeten alle schapen naar de kapper, en dat betekent dat het mooie vachtje van Lola verdwijnt! Vreselijk vindt ze het, en ze zondert zich af om net zo lang te wachten tot haar mooie haren weer zijn aangegroeid. Uiteindelijk heeft ze weer een dikke vacht, maar…helemaal niet meer zijdezacht! Het is een wolwirwar! Nu kan Lola niet meer pronken met haar mooie haren!

prentenboek schaap dat een ei uitbroedde

Maar  een wolwirwar blijkt heel erg nuttig te kunnen zijn…. En dan hoeft Lola het niet meer alleen van haar uiterlijk te hebben. (Mag ik  Jesse Goossens die het boek vertaalde even een compliment geven voor de mooie tongbreker ”wolwirwar”? Ik ben benieuwd welk woord dat in het Engels was.)

Net als alle afwijkende dieren van Merino neemt Lola het schaap je voor zich in. Ze mag dan ijdel zijn, ze is ook erg grappig en een klein beetje zielig.

De tekeningen zijn mooi en gedetailleerd. De stijl van Merino is duidelijk herkenbaar, vooral door het vele gebruik van (vele tinten van) de kleur groen.

De boodschap van het verhaal is natuurlijk duidelijk: het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Want het gaat erom wat je betekent voor anderen, en om vriendschap. Niet een heel originele boodschap, maar wel op een grappige en aandoenlijke manier gebracht.

Beoordeling: ØØØØO

Het schaap dat een ei uitbroedde – Gemma Merino

Vertaling: Jesse Goossens

Lemniscaat – 2017

In de bibliotheek een AK-boek (een prentenboek voor kleuters)

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder