Prentenboeken: Carnaval!

boekielezen 63

Verkleden, schminken, feest vieren: carnaval komt er aan! En dat is voor kinderen net zo leuk als voor volwassenen! Hoewel ikzelf als Amsterdammer geen carnaval-vierder ben, leek het me leuk om deze keer wat boeken over carnaval bij elkaar te zoeken.

Dit artikel is in 2015 geschreven, dus niet alle boeken zullen meer verkrijgbaar zijn in de winkel. Ik ga er van uit dat ze nog wel te vinden zullen zijn in de bibliotheek!

boekielezen 323

Lotta viert carnaval van Rik de Wulf gaat over Kip Lotta, die ineens iedereen verkleed rond ziet lopen. Wat is er aan de hand? Als Lotta er achter komt dat het carnaval is, wil zij natuurlijk ook meedoen! Maar dan moet je wel verkleedkleren hebben…

boekielezen 324

Dit boek gaat niet over carnaval op zich, maar wel over het belangrijkste aspect van carnaval, namelijk het verkleden. Verkleedfeest van Nannie Kuiper en Alice Hoogstad gaat over een verkleedfeestje in de klas.

boekielezen 60

Anna viert carnaval van Kathleen Amant. Anna is een bekende in kinderboekenland. Er zijn al heel veel boekjes over haar verschenen, en je zult haar hier vast nog wel eens tegenkomen. De boeken hebben heldere eenvoudige tekeningen, en gaan over het dagelijks leven van het meisje Anna. Deze keer viert ze dus carnaval!

boekielezen 62

Een andere bekende is Kaatje, ook over dit meisje zijn veel boekjes geschreven. Kaatje viert carnaval van Liesbet Slegers. Ook in dit boekje duidelijke eenvoudige tekeningen, die uitleggen wat carnaval is.

boekielezen 67

En ook Jules viert feest in Jules viert carnaval van Annemie Berebrouckx. Jules is ook een boekenpersoontje waar veel boekjes over zijn geschreven. Of dit boekje nog in de winkel is weet ik niet, het is in elk geval nog wel aanwezig in de bibliotheek.

boekielezen 61

Overal carnaval, ook van Liesbet Slegers. Hierin wordt uitgebreid uitgelegd wat carnaval is. Leuk is dat er van dit boekje een filmpje staat op YouTube.com, het is een fragment uit het peuterprogramma Het Zandkasteel. Zie hier: http://www.youtube.com/watch?v=7PGMGQZKCTA

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder