Prentenboeken: jarig!

boekielezen 368

Het is feest! Mijn dochter was gisteren jarig, ikzelf ben morgen jarig en mijn moeder volgende week. En zelfs de OBA was deze week jarig! Het is dus tijd voor een verzameling prentenboeken over jarig zijn.

boekielezen 360

Dikkie Dik – Jarig! van Jet Boeke. Dit vind ik een van de leukste verjaardagsboeken. Dikkie Dik is morgen jarig en dat vindt hij zo spannend dat hij niet kan slapen. De volgende dag is het groot feest, maar wat wil Dikkie Dik het liefst doen? Slapen!

 

boekielezen 357

Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman was een paar jaar geleden Prentenboek van het Jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook dit vind ik een leuk boek. Dorus is nog lang niet jarig, maar ze kan niet wachten. Ze gaat vast een slinger maken, en de stof daarvoor knipt ze uit kleren. Ik heb er leuke herinneringen aan, want net als vele andere jeugdbibliothecarissen heb ik in die tijd ook zelf een stoffen slinger gemaakt.

boekielezen 365

Hier kan je het boek bekijken.

boekielezen 364

In Lotje is jarig van Lieve Baeten wil Lotje een verjaardagstaart toveren, maar zoals gewoonlijk bij Lotje lukt dat niet meteen… Gelukkig komt het allemaal goed.

boekielezen 356

In de ”taart-prentenboeken” van The Tjong King is altijd zoveel te zien. Geen tekst, maar wel verschillende verhalen op een pagina. Dus ook in Verjaardag met taart is er weer veel te beleven.

boekielezen 362 boekielezen 361 boekielezen 358 boekielezen 367

Deze vier boekjes vertellen heel eenvoudig hoe het gaat al je jarig bent. Om vrolijk van te worden: Kaatje is jarig van Liesbet Slegers, Anna is jarig van Kathleen Amant, Jarig van Liesbet Slegers en Saar is jarig van Pauline Oud.

boekielezen 366

Rikki is jarig van Guido van Genechten kun je hier bekijken. Rikki heeft een gezellige verjaardag, inclusief speurtocht en pannenkoeken.

boekielezen 363

Arabella is jarig van Mylo Freeman gaat over prinsesje Arabella dat alles al heeft. Toch weet zij een kadootje te bedenken dat ze voor haar verjaardag wil hebben: een olifant! Kan dat wel in het paleis? En wat vindt de olifant daarvan? Een verhaal met een verrassend einde. Hier kan je het prentenboek zien in de kamishibai.

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder