Prentenboeken: Nog meer Carnaval!

In 2015 schreef ik een artikel met een overzicht van prentenboeken over carnaval. Ik merkte de laatste tijd dat dit artikel weer heel veel wordt bekeken. Het is namelijk bijna carnaval! Dus het werd tijd voor een update. Al zijn er niet heel veel prentenboeken over carnaval, ik heb toch weer vier nieuwe weten te vinden. Toevallig zijn ze alle vier van de Vlaamse uitgeverij Clavis. Willen Nederlandse uitgeverijen geen boek over carnaval uitgeven?

prentenboek carnaval

 

Luuk en Lotje: Het is carnaval – Ruth Wielockx   Het is carnaval! De tweeling Luuk en Lotje mag zich verkleden. Luuk gaat als piraat en Lotje als prinses. Ze knutselen zelf een zwaard en een toverstaf, en dan gaan ze naar de optocht!

 

prentenboek carnaval

 

Lou viert carnaval – Kathleen Amant   Lou viert carnaval gaat over het jongetje Lou dat op school carnaval viert. Lou is verkleed als indiaan. Nu iedereen verkleed is, vindt hij het moeilijk om zijn vriendinnetje Anissa  te vinden. Hoe is zij verkleed?Opvallend in dit boek is dat er de nadruk op wordt gelegd dat iedereen anders is en dat iedereen zich zo gedraagt als hij of zij wil. We komen kinderen in alle soorten en maten tegen, net als in de echte samenleving. Een leuke bijkomstigheid bij dit vrolijke prentenboek.

 

prentenboek carnaval

Kas en Saar vieren carnaval – Pauline Oud  Bij Kas en Saar op school is het feest! Iedereen komt verkleed, ze spelen spelletjes en natuurlijk is er een carnavalsoptocht. Achterin het boek vind je tips om zelf een muziekinstrumentje te maken.

 

prentenboek carnaval

Noortje viert carnaval – Annemarie van der Heijden  Noortje gaat carnaval vieren met…haar poppen! Ze heeft een kist vol verkleedkleren, welke zal ze uitkiezen?

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder