Prentenboeken: Prinsjesdag

Het is Prinsjesdag en dat is een mooie aanleiding om een prentenboek over prinsen, prinsessen, koningen of koninginnen (voor) te lezen. Natuurlijk bevolkt deze beroepsgroep vele sprookjes, maar daarbuiten ook veel prentenboeken. En daar laat ik er vandaag een paar van zien.

prinsjesdag 8

Koningin Nijntje van Dick Bruna. Nijntje droomt dat ze koningin is van alle konijntjes.

prinsjesdag 9

Waar is de kroon? van Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing. Voor de troonswisseling mag de prins vast zijn nieuwe kroon passen. En dan is de kroon opeens verdwenen…

prinsjesdag 7

Ik ben de koning van Leo Timmers. Schildpad heeft op een dag een kroon op zijn rug en vindt dat hij dus koning is. Maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens!

prinsjesdag 4

De grote kleine prinses van Tony Ross. Een verzameling verhalen van de bekende eigenwijze kleine prinses.

prinsjesdag 6

Wat zou jij doen als je koning was? van Francine Oomen en Sieb Posthuma. Uitgegeven ter gelegenheid van de troonswisseling. En de titel zegt het al: wat zou jij doen als je koning was?

prinsjesdag 5

Willewete: Prinsessen van Suzan Boshouwers en marjolein Hund. Informatief prentenboek over prinsessen.

prinsjesdag 1

Prinses Arabella en Prins Mimoen van Mylo Freeman. Prinses Arabella mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In dit prentenboek krijgt Arabella een nieuwe buurjongen: prins Mimoen. Is dat wel zo leuk?

prinsjesdag 2

De prins op het witte paard van Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing. De prins heeft een heerlijk leventje, tot hij van zijn vader op zoek moet naar een prinses om mee te trouwen. Zou dat lukken?

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder