Wat een hoeden

Er zijn veel meer boeken over hoeden geschreven dan de twee boeken van Jon klassen, al zijn die meestal wat minder bloeddorstig. Dat vind ik zo grappig, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een prentenboek over geschreven. Naast deze twee hoeden-boeken vond ik in elk geval negen in de bibliotheek beschikbare prentenboeken die over al dan niet wegwaaiende hoeden gaan.

Dag hoed! – Rotraut Susanne Berner. Gaat over een wegwaaiende hoed.

boekielzen 220

Mannetje zoekt een nieuwe hoed – Marjolein Krijger. Mannetje wil een nieuwe hoed, maar aan elk hem aangeboden hoofddeksel mankeert wel iets. Tot hij tenslotte een mooie ziet en ontdekt dat het zijn oude hoed is!

boekielezen 220

De hoed – David Granados-Niubo. Gaat over een man die anders wil zijn, en op wil vallen. Als hij eindelijk iets heeft gevonden wat hem uniek maakt, vindt iedereen dat zo leuk dat het hele land hem na gaat doen en hij weer niet opvalt. De oplossing is leuk: hij gaat weer terug naar hoe hij er vroeger uit zag, en valt op!

boekielezen 221

boekielezen 213 boekielezen 214 boekielezen 215 boekielezen 216 boekielezen 217

De wonderlijke hoed van Beer – Ayano Imai. Gaat over een beetje eenzame beer. Maar als hij wakker wordt na zijn winterslaap, is er iets leuks gebeurd in zijn hoed, er zit een vogelnestje in.

boekielezen 219

Een hoed voor het bal – Sofie Geerts. Gaat over kip die wordt uitgenodigd op een bal en daar een hoed moet dragen. Maar ze heeft geen hoed! Ze probeert van alles en uiteindelijk gaat ze met een kapotte sok op haar kop naar het feest. Waar ze iedereen aan het schrikken maakt met haar outfit…

boekielezen 211

boekielezen 210 boekielezen 209

De kat met de hoed – Dr. Seuss. “Ben je alleen,
is je moeder niet thuis,
haal dan nooit, nooit, nooit
de Kat met de Hoed in huis!”

boekielezen 222

Hoedje af – Dominique Maes. Een leuk kijkboek. Iedere hoed beeldt een beroep uit. Leuk om te raden welk beroep, en onder het flapje kun je dan zien welk beroep het is.

boekielezen 223

Woesj! – Anita Bijsterbosch. Gaat over een wegwaaiende hoed.

boekielezen 224

Juffrouw Tureluur – Lotte Weijers. Juffrouw Tureluur mag op theevisite bij de koningin. Dan moet je een hoed op. De hoed die ze uitkiest blijkt niet echt geschikt voor de gelegenheid…

boekielezen 218

 

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder