Cursus poezie binnen de jeugdliteratuur

Via LinkedIn kwam ik een leuke cursus tegen. Gratis en online, dus in eigen tempo te volgen. Het gaat om de website moocmee.nl, waar je allerlei cursussen kunt volgen op het gebied van onderwijs.

“MOOC staat voor Massive Open Online Courses. De online cursussen van MOOC MEE! zijn Nederlandstalig en iedereen kan deelnemen, ongeacht opleidingsniveau. MOOC MEE! wil docenten/leerkrachten, mediacoaches, leesconsulenten en ouders up-to-date houden over gevarieerde onderwerpen. Om de cursussen zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt MOOC MEE! ruimte om je eigen leerproces in te richten. Je kiest dus zelf wanneer en hoe je de stof tot je neemt.” boekielezen 201 En dan nu de cursus die mij erg leuk lijkt om te volgen:

MOOC MEE! over Poëzie binnen de Jeugdliteratuur

Als een echte ontdekkingsreiziger op onderzoek gaan in de wereld van de poëzie voor kinderen van 4-12 jaar. We nemen je graag mee om deze poëtische wereld te ervaren en geïnspireerd te raken. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. het aanbod van jeugdpoëzie voor 0-12 jaar, het belang en de beleving van poëzie en de inzet van poëzie in het onderwijs en voorschoolse instellingen. In deze MOOC komt jeugdpoëzie tot leven door middel van blogs, filmpjes, een webinar, interessante voorbeelden en  lessuggesties. Als deelnemer lever je een actieve bijdrage door bijvoorbeeld reacties te geven op de blogs en filmpjes, opdrachten te maken, deel te nemen aan het Twitterspreekuur en een bezoek te brengen aan de Meet & Greet. Datum Start 14 november 2014 Voor wie? Voor leesconsulenten en mediacoaches van bibliotheken, leerkrachten basisonderwijs, pabostudenten en op ouders die werken in de schoolbibliotheek. Opzet (onder voorbehoud) 14 november Video-Interview Jos van Hest met dichter 17 november Wat is poëzie? 19 november Poëzie lezen met kinderen 21 november Filosoferen met kinderen 24 november Poëzie maken 26 november Twitterspreekuur 27 november Eregalerij 10 december Meet & Greet met workshop Hans Hagen, mede-samensteller van Ik zoek een woord; 167 gedichten over taal om van A tot Z te verslinden. De MOOC Poëzie in de jeugdliteratuur is ontwikkeld door de projectgroep Taal en Media voor Jeugd en Jongeren (Brabantse Netwerk Bibliotheek) en Kunstbalie. Samenwerkingspartners van deze MOOC Poëzie: Stichting Lezen, MediaMucho, Poëziepaleis, Kienstra Taal, Kinderboekwinkel Boekenberg, Patrice Matthee (Bibliotheek Theek 5). Aanmelden tot en met 13 november 2104

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder