Schoolschrijverfeestje

Deze week was ik bij de afsluiting van De Schoolschrijver 2014-2015. Ik schreef al eerder over dit vrolijkmakende project.

De Schoolschrijver, wat is dat? Dit is een kinderboekenschrijver, die een half schooljaar wekelijks op een school aanwezig is. Doel is kinderen plezier bijbrengen in het lezen, waardoor ze meer gaan lezen en beter in taal worden. De Schoolschrijver begon in 2010 met een school in Amsterdam en een schrijver: Lydia Rood. Dit schooljaar werden er 30 scholen bezocht, in Amsterdam, Friesland en Groningen.

De Schoolschrijver komt elke week in zijn of haar vaste klassen, meestal twee of drie groepen, en verder krijgt elke groep van de school eenmalig bezoek van de Schoolschrijver. Ook verzorgt de Schoolschrijver een bijeenkomst voor ouders, en een studiedag voor de leerkrachten. Na de gewone lessen worden er per groep een aantal leerlingen geselecteerd die in de talentenklas komen, een groep waar verder mee wordt gewerkt. Deze kinderen worden uitgekozen op hun talent of enthousiasme. Elke Schoolschrijver kleurt de lessen met zijn persoonlijke voorkeur, zoals dichten, toneelspelen etc.

Tijdens de afsluiting van dit schooljaar werd een onderzoek gepresenteerd naar de effecten van De Schoolschrijver. Het project heeft een positieve invloed op de taalvaardigheid maar ook op non-cognitieve vaardigheden zoals verbeelding en creativiteit. Wil je er meer over weten, kijk dan op DeSchoolschrijver.nl

Het Amsterdamse schooljaar werd afgesloten in de Stadsschouwburg en het was een vrolijke boel. Kijk naar de foto’s!

schoolschrijver 2

Paginagroot in De Volkskrant

 

schoolschrijver 8

De enthousiaste presentator van de dag: Abdelkader Benali

 

De kinderen presenteerden

De kinderen presenteerden

samen met de schrijvers

samen met de schrijvers

hun werk

hun werk

Een zandsprookje!

Een zandsprookje!

schoolschrijver 11

 

schoolschrijver 3

Het refrein van het Schoolschrijverslied

schoolschrijver 1

 

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder