Boekstart Babycafe

Er zijn van die dagen dat je precies weet: ja, daarom ben ik dit werk gaan doen. Daarom is het zo leuk. En zo’n dag was het vandaag. Samen met mijn collega houd ik elke maand het Boekstart Babycafé. Voor kindjes van zes maanden tot twee jaar lezen we voor, zingen we liedjes, maken we samen muziek en dansen we. Dit zijn altijd vrolijke bijeenkomsten.

Vandaag had mijn collega bedacht dat we wat met gebaren konden doen. Bij de liedjes gebruikten we gebaren, en ook bij het voorlezen. We haalden deze gebaren uit het boek Zie je wat ik zeg? van Nadine Meijer-Molier.

zie je wat ik zeg?

Bij het liedjes zingen gebruik je vaak al (automatisch) gebaren, probeer maar eens In de maneschijn te zingen zonder een gebaar!

Maar bij het voorlezen van een boekje is dat wat anders. Het was een beetje wennen, en soms lastig met het boekje vasthouden, maar het werkte erg leuk.

Het gebruik van gebaren is geen belemmering voor het leren praten, het is eerder stimulerend voor de taalontwikkeling, en bevordert de communicatie tussen ouder en kind.

voorlezen met gebaren

En verder was het een leuke bijeenkomst, als vanouds. Met zingen, dansen, muziek maken, en natuurlijk lezen!

Hieronder kun je een filmpje bekijken over gebaren voor baby’s.

 

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder