Voorlezen: kleine wasjes, grote wasjes

Deze keer had mijn voorleesuurtje het thema kleren. Hiervoor nam ik mee: Oei! een vlek van Milja Praagman, Een jasje voor Klein Konijn van Rindert Kromhout en Sandra Klaassen, en De eend van Jules van Annemie Berebrouckx.

Aapjes, witte truien en roze bessen, dat is geen goede combinatie. Die vlek moet uit die trui! Maar of papa en Kleine Aap het slim aanpakken?

Ik hou van stapelverhalen. Het leest zo prettig voor. Dit boek was een groot succes.Klein Konijn heeft nog geen velletje, dus heeft het koud. Daarom mag hij het velletje van Groot Konijn lenen. Maar dan heeft Groot Konijn het koud! Gelukkig mag die het verenkleed van Kip lenen. Maar dan heeft Kip het koud! Enzovoort. Gelukkig zorgt de boerin dat het allemaal goed komt!

Als je dit boek voorleest is het altijd hopen dat nog niemand het kent, want meestal vinden kinderen het erg moeilijk om de afloop voor zich te houden… Jules heeft een heel mooie trui met een eend erop gekregen. Maar als hij hem aan doet, is de eend weg! Wat volgt is een vergeefse zoektocht naar de eend. Uiteindelijk gaat Jules zonder eend naar school (denkt hij)….

voorlezen oba

 

 

 

 

, , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder