Voorlezen: Hallo, hier aarde….

Onlangs zocht ik prentenboeken over de ruimte of ruimteschepen en kreeg ik een heel leuke tip van een collega. Het was het boek Beegu van Alexis Deacon, uit 2003.

Het gaat over het ruimtewezentje Beegu, dat per ongeluk is achtergelaten op aarde. Beegu lijkt op een konijntje, maar heeft 3 ogen en lijkt een beetje licht te geven. Ze wacht op haar ouders, en probeert ondertussen vrienden te vinden op aarde. Dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Het is een mooi verhaal en het is zo geschreven dat het heel fijn voorleest. En zielige ruimtewezentjes doen het altijd goed…

Daarnaast vond ik het boek Franky van Leo Timmers (2014). Het gaat over Sam die zeker weet dat robots (waar hij heel veel van houdt) ergens in de ruimte wonen. Niemand gelooft hem. Dan maakt hij zelf een robotvriendje, Franky. En Franky krijgt bezoek uit… de ruimte!

Je voelt hem al aankomen, het was tijd om zelf ruimteschepen te gaan knutselen! Materiaal: eierdozen, aluminiumfolie en allerlei spulletjes om erop te plakken. En wat kwamen er mooie ruimteschepen tevoorschijn!

 

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder